Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowe
Ręczny spieniacz Bialetti Tuttocrema to bardzo prosty i praktyczny sposób na przygotowanie aksamitnej i puszystej piany jak bardzo przydatnej do przyrządzenia perfekcyjnego cappuccino.
Przygotowanie pysznej, kremowej pianki, w zaciszu własnego domu oraz delektowanie się pyszną kawą to idealny Relaks po pracy.
Pojemność 166 ml
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ubijanie mleka jest łatwe i szybkie.
Wystarczy podgrzać mleko do preferowanej temperatury (ale nie ugotowane, powinno mieć temperaturę około 60-65 stopni) . Następnie podgrzane mleko ubijamy za pomocą tłoka, naciskając energicznie kilkanaście razy. Gdy już uzyskamy oczekiwany efekt, czyli aksamitną, puszystą piankę przelewamy ją bezpośrednio na zaparzoną kawę.
Pojemnik Tuttocrema wypełniamy tylko do 1/3 wysokości, ponieważ mleko zwiększa swoją objętość.
Spieniacz może być stosowany na kuchence gazowej, elektrycznej lub ceramicznej.
Wykonany jest z aluminium.
„RELakS po pracy”