Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowe
Dallmayr Ethiopia to grubo zmielona kawa o średnim stopniu palenia i szlachetnym aromacie przypominającym zapach ziół i pełnym smaku.
Doskonałą jakość zapewniają wysokie zbocza na żyznych terenach na południu Etiopii kraju, który jest uznawany za pierwotną ojczyznę kawy.
Do dzisiaj owoce kawy są zbierane w dżungli z krzewów, pochodzących z dziko rosnących sadzonek.
100% Arabica.
Waga 500 g.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Kawa mielona idealnie nadaje się do przygotowania w zaparzaczu tłokowym.
Przygotowanie:
Wsypać 1 czubatą łyżkę zmielonej kawy na filiżankę do zaparzacza tłokowego i zalać ją gorącą, ale niegotującą się wodą. Następnie dobrze wymieszać, aby kawa mogła się w pełni rozwinąć. Po upływie czterech minut powoli i równomiernie docisnąć zintegrowany tłok z metalowym sitkiem w dół. Osad kawy zostaje przy tym oddzielony od płynu. Po zakończeniu tego procesu można od razu rozkoszować się kawą.
„RELakS po pracy”