Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowe
Yata Watte to cejlońska czarna herbata typu ”low grown”, rośnie na wysokości 300 metrów n.p.m. Ciężka i bogata, o głębokim ciemnobrązowym kolorze. Cabernet Sauvignon wśród herbat.
20 stożkowych torebek 2g z zawieszką bez koperty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Dilmah Yata Watte [20x2g] single region ceylon tea
20 stożkowych torebek 2g z zawieszką bez koperty
100% czysta cejlońska czarna herbata "z jednego regionu", bez dodatków.
Masa netto: 40g (20x2g)
Seria Dilmah Watte to herbaciany odpowiednik win Grand Cru - pod względem struktury i wrażeń smakowych, te ekskluzywne czarne herbaty przywodzą na myśl najszlachetniejsze wina.
Dilmah Yata Watte to herbata nizinna ("low grown"), zbierana u wybrzeży Oceanu Indyjskiego w regionie Ruhuna, na plantacjach położonych do 305 m n.p.m. Uzyskamy z niej napar mocny, ciężki, o bardzo ciemnym, głębokim kolorze. Kremowa w smaku.
Z notatek kipera: W tej ciemnobrązowej herbacie można odnaleźć wyrazistość dobrego Cabernet Sauvignon. Smak okrągły, pełny, wręcz krzepiący; soczysty, ze słodkawą nutką przypraw i liści laurowych. Bardzo odświeżający i, podobnie jak w przypadku dobrego Cabernet, z długą harmonijną końcówką.
Wokół herbaty | Galle, najważniejsze miasto Ruhuny, uważane przez niektórych za biblijne miasto Tarshish, to wspaniały przykład holenderskiej obecności na wyspie. Olbrzymi (36 hektarów) holenderski fort, wybudowany w 1663 roku, oparł się niszczącemu działaniu czasu. Jego masywne wały obronne otaczają cypel, na którym położona jest starsza część miasta. Wewnątrz wałów mieszczą się solidne holenderskie domy, muzea i kościoły. Panuje tu cicha, spokojna atmosfera, wydająca się nie podlegać biegowi historii. Jest to jedno z siedmiu miejsc na Cejlonie wpisanych na listę światowego dziedzictwa - Galle jest wśród nich o tyle wyjątkowe, że społeczność nadal żyje w wytyczonych w przeszłości granicach miasta.
Herbatę należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.