Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowe
Yata Watte to cejlońska czarna herbata typu ”low grown”, rośnie na wysokości 300 metrów n.p.m. Ciężka i bogata, o głębokim ciemnobrązowym kolorze. Cabernet Sauvignon wśród herbat.
125g herbaty sypkiej w metalowej puszce
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Dilmah Yata Watte [125g] single region ceylon tea
125g herbaty sypkiej w metalowej puszce
Składniki: 100% czysta cejlońska czarna herbata "z jednego regionu", bez dodatków.
Masa netto: 125g
Seria Dilmah Watte to herbaciany odpowiednik win Grand Cru - pod względem struktury i wrażeń smakowych, te ekskluzywne czarne herbaty przywodzą na myśl najszlachetniejsze wina.
Dilmah Yata Watte to herbata nizinna ("low grown"), zbierana u wybrzeży Oceanu Indyjskiego w regionie Ruhuna, na plantacjach położonych do 305 m n.p.m. Uzyskamy z niej napar mocny, ciężki, o bardzo ciemnym, głębokim kolorze. Kremowa w smaku.
Z notatek kipera: W tej ciemnobrązowej herbacie można odnaleźć wyrazistość dobrego Cabernet Sauvignon. Smak okrągły, pełny, wręcz krzepiący; soczysty, ze słodkawą nutką przypraw i liści laurowych. Bardzo odświeżający i, podobnie jak w przypadku dobrego Cabernet, z długą harmonijną końcówką.
Wokół herbaty | Degustacja dobrej herbaty dostarczać może różnych wrażeń - tak różnych jak różne są nasze gusta. Zróżnicowanie walorów herbat pochodzących z różnych krajów, różnych regionów upraw czy plantacji sprawia, że gdy herbata jest świeża i wysokiej jakości, bardziej trafnym jest twierdzenie, że jej smak komuś odpowiada lub nie, niż że jest to "dobra" bądź "niedobra" herbata.
Herbatę należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.