Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowe
Cukier trzcinowy typu "Demerara" to nierafinowany cukier o jasnobrązowych kryształkach i delikatnym, karmelowym smaku.
Jest produkowany z trzciny cukrowej.
Waga 500g
Ten produkt nie występuje już w magazynie
W przeciwieństwie do zwykłego cukru zawiera melasę – ciemnobrązowy syrop z trzciny cukrowej, on jej właśnie zawdzięcza złocistą barwę, karmelowy smak i wyjątkowy aromat.
Cukier trzcinowy jest doskonały do słodzenia zwykłych i aromatycznych kaw oraz herbat oraz innych napojów.
Jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw.
Odrobinę cukru trzcinowego warto dodać do wykwintnych sosów, ciast i deserów.
Jest doskonały również do ciasteczek, biszkoptów, lodów, konfitur i likierów.
Produkt nieprzetworzony, nie oznacza się daty przydatności do spożycia.
„RELakS po pracy”