Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
O właściwościach zdrowotnych zielonej, czerwonej, a także białej herbaty słyszymy coraz częściej. Czarna herbata bywa pod tym względem niedoceniana – niesłusznie, ponieważ jest równie zdrowa i śmiało możemy ją pić, ciesząc się nie tylko pysznym smakiem, ale także faktem, że wraz z nią dostarczamy organizmowi cennych składników.
Pijąc czarną herbatę, nie zawsze zdajemy sobie sprawę z faktu, że została ona wyprodukowana dokładnie z tej samej rośliny, z której powstała herbata zielona i czerwona. Wszystkie te rodzaje herbat powstają w nieco inny sposób, a najważniejszą różnicą jest proces fermentacji – zielone herbaty nie są jej poddawane w ogóle, białe tylko w 10%, czarna herbata jest fermentowana jeden raz, a herbata pu-ehr poddawana jest fermentacji częściowej, ale dłuższej niż herbata biała.
Czarna herbata zawiera:
Na wyspie Ceylon uprawiana jest herbata, która słynie z wyważonego smaku i średniej mocy naparu. Herbata Ceylon ceniona jest za idealną kompozycję, intensywny aromat i jednocześnie przeciętnie intensywny smak. Dzięki temu herbatę Dilmah Ceylon Gold z przyjemnością pijemy do śniadania czy kolacji oraz podczas popołudniowego relaksu.
Herbata Dilmah Ceylon Gold to produkt najwyższej jakości – herbata tradycyjna, która wypiera z rynku gorszej jakości herbatę granulowaną, cechuje się nie tylko najlepszym smakiem, ale także dużą zawartością wszystkich cennych składników, dzięki którym herbata Dilmah Ceylon Gold posiada wiele właściwości zdrowotnych.
Czarną herbatę Dilmah Ceylon Gold zalecamy parzyć wrzątkiem, który najlepiej wydobywa aromat i smak herbaty. Dzięki pełnemu procesowi fermentacji, zaparzając czarną herbatę wrzątkiem, nie pozbawiamy jej walorów zdrowotnych. Przed zalaniem herbaty warto nagrzać filiżanek bądź kubek. Jeśli zależy nam, by poranna herbata dodała nam energii, parzmy ją od 2 do 3 minut. Wieczorem należy wydłużyć czas parzenia do 5 minut, by herbata nie miała silnych właściwości pobudzających.
O właściwościach zdrowotnych zielonej, czerwonej, a także białej herbaty słyszymy coraz częściej. Czarna herbata bywa pod tym względem niedoceniana – niesłusznie, ponieważ jest równie zdrowa i śmiało możemy ją pić, ciesząc się nie tylko pysznym smakiem, ale także faktem, że wraz z nią dostarczamy organizmowi cennych składników.
Pijąc czarną herbatę, nie zawsze zdajemy sobie sprawę z faktu, że została ona wyprodukowana dokładnie z tej samej rośliny, z której powstała herbata zielona i czerwona. Wszystkie te rodzaje herbat powstają w nieco inny sposób, a najważniejszą różnicą jest proces fermentacji – zielone herbaty nie są jej poddawane w ogóle, białe tylko w 10%, czarna herbata jest fermentowana jeden raz, a herbata pu-ehr poddawana jest fermentacji częściowej, ale dłuższej niż herbata biała.
Czarna herbata zawiera:
Na wyspie Ceylon uprawiana jest herbata, która słynie z wyważonego smaku i średniej mocy naparu. Herbata Ceylon ceniona jest za idealną kompozycję, intensywny aromat i jednocześnie przeciętnie intensywny smak. Dzięki temu herbatę Dilmah Ceylon Gold z przyjemnością pijemy do śniadania czy kolacji oraz podczas popołudniowego relaksu.
Herbata Dilmah Ceylon Gold to produkt najwyższej jakości – herbata tradycyjna, która wypiera z rynku gorszej jakości herbatę granulowaną, cechuje się nie tylko najlepszym smakiem, ale także dużą zawartością wszystkich cennych składników, dzięki którym herbata Dilmah Ceylon Gold posiada wiele właściwości zdrowotnych.
Czarną herbatę Dilmah Ceylon Gold zalecamy parzyć wrzątkiem, który najlepiej wydobywa aromat i smak herbaty. Dzięki pełnemu procesowi fermentacji, zaparzając czarną herbatę wrzątkiem, nie pozbawiamy jej walorów zdrowotnych. Przed zalaniem herbaty warto nagrzać filiżanek bądź kubek. Jeśli zależy nam, by poranna herbata dodała nam energii, parzmy ją od 2 do 3 minut. Wieczorem należy wydłużyć czas parzenia do 5 minut, by herbata nie miała silnych właściwości pobudzających.
Herbata czarna, cejlońska, lekka w charakterze, o średniej mocy naparu, uprawiana na wysoko położonych plantacjach regionów Uva, Dimbula i Nuwara Eliya. 100g herbaty sypkiej zapakowanej próżniowo.
Herbata czarna, cejlońska, lekka w charakterze, o średniej mocy naparu, uprawiana na wysoko położonych plantacjach regionów Uva, Dimbula i Nuwara Eliya. 25 torebek 2g z zawieszką, [25x2g]
Seria herbat x 20 kopert to herbaty stworzone w dostępnych opakowaniach z myślą o osobach, które lubią świeży smak herbaty bezpośrednio z osobo zapakowanej kopertki. Ten wariant to herbata niepowtarzalna, rzadka i wyjątkowa z pośrednim ogniwem między herbatą czarną a zieloną i kwiatową nutą przypominającą storczyki. Wariant: 20 torebek ekspresowych z...
Dilmah "Earl Grey" to cejlońska czarna herbata z aromatem bergamoty (pomarańcza bergamota), rośliny która głównie stosowana jest w produkcji herbaty Earl Grey, ale także słynie np. z właściwości leczniczych przy problemach układu trawiennego. Wariant: 50 torebek ekspresowych z zawieszką zapakowanych w folię dla zachowania świeżości.
Ran Watte to cejlońska czarna herbata typu "high grown", rośnie najwyżej - na wysokości 1800 metrów n.p.m. Delikatna, lekka i miękka. Przepiękny złoto-pomarańczowy kolor. Prawdziwy szampan wśród herbat. 20 stożkowych torebek po 2g z zawieszką bez koperty
Dilmah Original Gourmet to zestaw klasycznych herbat czarnych i czarnej aromatyzowanej bergamotą (4 rodzaje po 10 torebek każdy) w prezentowym opakowaniu. To herbata idealna na każdą okazję i na każdy prezent! Kraj pochodzenia Sri Lanka. Wariant: 40 torebek 2g z zawieszką w kopercie
Herbaty Dilmah sypkie to herbaty stworzone szczególnie dla osób, które lubią moc herbaty dopasować do siebie, to zazwyczaj smakosze herbat, którzy doceniają tradycyjne parzenie i odpowiednią moc zaparzonego wywaru. Ten wariant to herbata czarna nazwana przez producenta jako „najlepsza cejlońska”. Wariant: 125g herbaty sypkiej zapakowanej próżniowo
Yata Watte to cejlońska czarna herbata typu ”low grown”, rośnie na wysokości 300 metrów n.p.m. Ciężka i bogata, o głębokim ciemnobrązowym kolorze. Cabernet Sauvignon wśród herbat. 125g herbaty sypkiej w metalowej puszce
Herbata Dilmah Meda Watte to cejlońska 100% czarna herbata typu "mid grown", zbierana na wysokościach średnich. Bez dodatków. Jest mocna, ostra o pełnym smaku i aromacie. Napar ma głęboki, ciemny kolor. Smak jest natychmiast wyczuwalny - mocny, złożony i intensywny. Waga: 125g herbaty sypkiej w metalowej puszce. Doskonała na prezent!...
Herbat Dilmah Uda Watte to 100% czysta cejlońska czarna herbata typu "high grown", zbierana na wysokości 1200-1500 metrów. Bez dodatków. Herbata jest delikatna, aromatyczna i elegancka, ma owocowy, egzotyczny aromat zrównoważony w smaku oraz średni kolor z odcieniami pomarańczy. Przyjemnie odświeża i relaksuje. Doskonała na prezent! 125g herbaty...
Ran Watte to cejlońska czarna herbata typu "high grown", rośnie najwyżej - na wysokości 1800 metrów n.p.m. Delikatna, lekka i miękka. Przepiękny złoto-pomarańczowy kolor. Prawdziwy szampan wśród herbat. 125g herbaty sypkiej w metalowej puszce
20 stożkowych torebek 2g z zawieszką bez koperty. 100% czysta cejlońska czarna herbata "z jednego regionu", bez dodatków.