Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
O właściwościach zdrowotnych zielonej, czerwonej, a także białej herbaty słyszymy coraz częściej. Czarna herbata bywa pod tym względem niedoceniana – niesłusznie, ponieważ jest równie zdrowa i śmiało możemy ją pić, ciesząc się nie tylko pysznym smakiem, ale także faktem, że wraz z nią dostarczamy organizmowi cennych składników.
Pijąc czarną herbatę, nie zawsze zdajemy sobie sprawę z faktu, że została ona wyprodukowana dokładnie z tej samej rośliny, z której powstała herbata zielona i czerwona. Wszystkie te rodzaje herbat powstają w nieco inny sposób, a najważniejszą różnicą jest proces fermentacji – zielone herbaty nie są jej poddawane w ogóle, białe tylko w 10%, czarna herbata jest fermentowana jeden raz, a herbata pu-ehr poddawana jest fermentacji częściowej, ale dłuższej niż herbata biała.
Czarna herbata zawiera:
Na wyspie Ceylon uprawiana jest herbata, która słynie z wyważonego smaku i średniej mocy naparu. Herbata Ceylon ceniona jest za idealną kompozycję, intensywny aromat i jednocześnie przeciętnie intensywny smak. Dzięki temu herbatę Dilmah Ceylon Gold z przyjemnością pijemy do śniadania czy kolacji oraz podczas popołudniowego relaksu.
Herbata Dilmah Ceylon Gold to produkt najwyższej jakości – herbata tradycyjna, która wypiera z rynku gorszej jakości herbatę granulowaną, cechuje się nie tylko najlepszym smakiem, ale także dużą zawartością wszystkich cennych składników, dzięki którym herbata Dilmah Ceylon Gold posiada wiele właściwości zdrowotnych.
Czarną herbatę Dilmah Ceylon Gold zalecamy parzyć wrzątkiem, który najlepiej wydobywa aromat i smak herbaty. Dzięki pełnemu procesowi fermentacji, zaparzając czarną herbatę wrzątkiem, nie pozbawiamy jej walorów zdrowotnych. Przed zalaniem herbaty warto nagrzać filiżanek bądź kubek. Jeśli zależy nam, by poranna herbata dodała nam energii, parzmy ją od 2 do 3 minut. Wieczorem należy wydłużyć czas parzenia do 5 minut, by herbata nie miała silnych właściwości pobudzających.
O właściwościach zdrowotnych zielonej, czerwonej, a także białej herbaty słyszymy coraz częściej. Czarna herbata bywa pod tym względem niedoceniana – niesłusznie, ponieważ jest równie zdrowa i śmiało możemy ją pić, ciesząc się nie tylko pysznym smakiem, ale także faktem, że wraz z nią dostarczamy organizmowi cennych składników.
Pijąc czarną herbatę, nie zawsze zdajemy sobie sprawę z faktu, że została ona wyprodukowana dokładnie z tej samej rośliny, z której powstała herbata zielona i czerwona. Wszystkie te rodzaje herbat powstają w nieco inny sposób, a najważniejszą różnicą jest proces fermentacji – zielone herbaty nie są jej poddawane w ogóle, białe tylko w 10%, czarna herbata jest fermentowana jeden raz, a herbata pu-ehr poddawana jest fermentacji częściowej, ale dłuższej niż herbata biała.
Czarna herbata zawiera:
Na wyspie Ceylon uprawiana jest herbata, która słynie z wyważonego smaku i średniej mocy naparu. Herbata Ceylon ceniona jest za idealną kompozycję, intensywny aromat i jednocześnie przeciętnie intensywny smak. Dzięki temu herbatę Dilmah Ceylon Gold z przyjemnością pijemy do śniadania czy kolacji oraz podczas popołudniowego relaksu.
Herbata Dilmah Ceylon Gold to produkt najwyższej jakości – herbata tradycyjna, która wypiera z rynku gorszej jakości herbatę granulowaną, cechuje się nie tylko najlepszym smakiem, ale także dużą zawartością wszystkich cennych składników, dzięki którym herbata Dilmah Ceylon Gold posiada wiele właściwości zdrowotnych.
Czarną herbatę Dilmah Ceylon Gold zalecamy parzyć wrzątkiem, który najlepiej wydobywa aromat i smak herbaty. Dzięki pełnemu procesowi fermentacji, zaparzając czarną herbatę wrzątkiem, nie pozbawiamy jej walorów zdrowotnych. Przed zalaniem herbaty warto nagrzać filiżanek bądź kubek. Jeśli zależy nam, by poranna herbata dodała nam energii, parzmy ją od 2 do 3 minut. Wieczorem należy wydłużyć czas parzenia do 5 minut, by herbata nie miała silnych właściwości pobudzających.
Herbaty Dilmah sypkie to herbaty stworzone szczególnie dla osób, które lubią moc herbaty dopasować do siebie, to zazwyczaj smakosze herbat, którzy doceniają tradycyjne parzenie i odpowiednią moc zaparzonego wywaru. Ten wariant, to herbata czarna "angielska śniadaniowa" - mocna, aromatyczna i pobudzająca. Wariant: 125g herbaty sypkiej zapakowanej próżniowo
Herbata czarna, cejlońska, lekka w charakterze, o średniej mocy naparu, uprawiana na wysoko położonych plantacjach regionów Uva, Dimbula i Nuwara Eliya. 100g herbaty sypkiej zapakowanej próżniowo.
Dilmah "Earl Grey" to cejlońska czarna herbata z aromatem bergamoty (pomarańcza bergamota), rośliny która głównie stosowana jest w produkcji herbaty Earl Grey, ale także słynie np. z właściwości leczniczych przy problemach układu trawiennego. Wariant: 100 torebek ekspresowych bez zawieszki zapakowanych w folię dla zachowania świeżości.
Bardzo atrakcyjna herbaciana bombonierka, wyróżniająca się swą oprawą graficzną z motywem róż. Zawiera popularne herbaty takiej jak:English Breakfast, Earl Grey, Lemon czarna herbata cejlońska, Pure Ceylon Green Tea zielona herbata cejlońska bez dodatków. Wariant: 40 torebek ekspresowych x 2 g z zawieszką w hermetycznej kopercie.
Herbata czarna, cejlońska, lekka w charakterze, o średniej mocy naparu, uprawiana na wysoko położonych plantacjach regionów Uva, Dimbula i Nuwara Eliya. pakowanie promocyjne 100 torebek + 20 torebek x 2g z zawieszką
Herbata czarna, cejlońska, lekka w charakterze, o średniej mocy naparu, uprawiana na wysoko położonych plantacjach regionów Uva, Dimbula i Nuwara Eliya. 25 torebek 2g z zawieszką, [25x2g]
Liściasta herbata Earl Grey Dilmah powstała dzięki dodaniu aromatu bergamotki do liści herbaty Ceylon. Wariant: 125 g liściastej herbaty Earl Grey zapakowanej próżniowo.
Czarne aromatyczne, ziołowo-owocowe i zielone herbaty Dilmah w super zestawie - każdy znajdzie swój ulubiony smak herbaty. Herbata Dilmah Pick’N’Mix Junior to zestaw pysznych herbat Dilmah składający się ze 120 torebek specjalnie wyselekcjonowanych smaków. 120 torebek 2g/1.5g z zawieszką w kopercie
Herbata czarna, cejlońska, lekka w charakterze, o średniej mocy naparu, uprawiana na wysoko położonych plantacjach regionów Uva, Dimbula i Nuwara Eliya. 100 torebek 2g z zawieszką
Herbata czarna, cejlońska, lekka w charakterze, o średniej mocy naparu, uprawiana na wysoko położonych plantacjach regionów Uva, Dimbula i Nuwara Eliya. [50x2g] 50 torebek 2g z zawieszką
Bombonierka herbaciana A Variety of Fina to herbaty zapakowane w efektowne pudełko, które może być ciekawym prezentem lub dodatkiem do prezentu na różne okazje. Zestaw złożony z 8 rodzajów herbat bez dodatków, głównie czarnych jak również zielona i miętowa. W pudełku znajdziemy zestaw dla prawdziwych koneserów różnorodnych czarnych herbat. Wariant: 80...
Herbata czarna, cejlońska, lekka w charakterze, o średniej mocy naparu, uprawiana na wysoko położonych plantacjach regionów Uva, Dimbula i Nuwara Eliya. 250g herbaty sypkiej zapakowanej próżniowo.